DRY PLATE & CYANOTYPE WORKSHOP

DRy PLATe FOTOGRAFIE
&
cyanotypIe

WORKSHOP

In een tijdcapsule terug in de tijd naar 1871, met één van de eerste fotografie procedés ‘De droge plaat’. Een reis door de ontdekking van fotografie. Een beleving van een magisch proces met handgemaakte negatieven en zon belichte blauwdrukken, analoge camera’s en de donkere kamer!

19th Photoshoot

In deze praktische workshop, leer je de basis van droge plaat fotografie en belicht je het glasnegatief met het cyanotypie procedé.

Magische processen herleven tot een uniek fotografisch beeld door het negatief/positief procedé uit de 19e eeuwse fotografie.

Je gaat fotograferen met handgeprepareerde glasplaten d.m.v. een houten boxcamera van rond 1890 of je kiest voor een technische camera.

In de donkere kamer ga je het belichte glasnegatief zelf ontwikkelen en fixeren.
Echte magie van fotografie komt tot leven!

In het tweede deel van de workshop ga je met je glasnegatief blauwdrukken maken met het cyanotypie procedé. Het eerste fotografische procedé zonder camera!

De workshop eindigt met een uniek meesterstuk en een ervaring om nooit te vergeten.

 

Deze dag is een ontdekkingstocht die je met een kleine groep van max. 4 personen gaat beleven. De workshop wordt gehouden in mijn studio in Hoorn. De prijs is € 220,- p.p. inclusief materiaal, koffie, thee, lunch en btw.